Campus Suikerkaai

Met de wagen

Ons ziekenhuis heeft twee openlucht parkings die dag en nacht beschikbaar zijn voor patiënten, bewoners en bezoekers. De ingang van parking 1 bevindt zich naast het onthaal.

Je kan je wagen parkeren op de twee ruime parkings gelegen op de campus van het ziekenhuis. Parkeren op de campus is gratis.

Parking 1 beschikt over parkeermogelijkheden voor 100 wagens en parking 2 voor 80 wagens.

Op parking 1 zijn 6 parkeerplaatsen voorbehouden voor aanmelding aan het onthaal. Om de hinder bij de hoofdingang tot een minimum te beperken, vragen wij je om de auto niet langer te laten staan dan 10 minuten. Zo kan iedereen van deze parkeergelegenheden gebruik maken.

De parkeergelegenheden en de bereikbaarheid van de verschillende campussen kan je overigens in bijhorende PDF raadplegen.

Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor diefstal, beschadiging of ongevallen op de parkings. Er is camerabewaking conform de bepalingen van het KB van 21-03-2007. Ziekenhuisstewards zullen bij vaststelling van onregelmatigheden een bericht onder de ruitenwisser van je wagen aanbrengen. Bij manifeste overtredingen van het parkeerreglement wordt de politie verwittigd.

 

Met de fiets

Aan het Onthaal kan je je fiets parkeren. De fietsenstalling is onbewaakt, maar overdekt.

 

Mensen met een beperking

Er zijn een ruim aantal gratis parkeerplaatsen voorbehouden voor mensen met een beperking op beide parkings van het ziekenhuis. Plaats steeds je blauwe kaart zichtbaar achter de ruit.

 

Met het openbaar vervoer

PC Sint-Jan-Baptist is vanuit Gent bereikbaar via de stadslijn met nummer 55 . Vanaf 6u15 tot 21u45 vertrekt er gemiddeld om de 30 minuten een bus vanuit het station Gent Sint-Pieters naar het ziekenhuis. Van hieruit kan je via het openbaar vervoer ook de overige campussen van PC Sint-Jan-Baptist bereiken.

De belbus volgt geen vaste route. Je kan reserveren van de ene halte naar elke andere halte, binnen hetzelfde belbusgebied.

Alle doorkomende lijnen:

 • bus lijn 55 Gent – Zelzate Busstation
  • Deze lijn stopt vlakbij campus Krekelmuyter
  • Deze lijn stopt vlakbij campus Oostkade
 • bus lijn 55 Zelzate – Gent St Pieters
 • bus lijn 73 Wachtebeke Overslag/Zelzate – Oostakker – Gent
 • bus lijn 73 Gent – Oostakker – Zelzate Busstation/Wachtebeke Overslag
  • Deze lijn stopt vlakbij campus Warande
 • bus lijn 175 Belbus Oostakker

Campus Warande

Het PVT Warande heeft tien parkeerplaatsen in de Zwaluwlaan die beschikbaar zijn voor patiënten, bewoners en bezoekers. Ook in de directe omgeving is er ruime mogelijkheid tot parkeren.

 

Campus Krekelmuyter

Het PVT Krekelmuyter heeft acht parkeerplaatsen aan de ingang van het gebouw en 6 parkeerplaatsen aan de zijkant van het gebouw in de O. De Bruyckerstraat die beschikbaar zijn voor patiënten, bewoners en bezoekers. In de directe omgeving is er ruim de mogelijkheid tot parkeren.

 

Campus Oostkade

Aan de Oostkade is er geen aparte ruimte voorzien tot parkeren. In de directe omgeving is er wel ruime mogelijkheid tot parkeren.